Rukouskirje 2/2018: Ehkä huomenna hän tulee

”Aikamääristä teille ei tarvitse kirjoittaa, veljet, sillä te tiedätte
itse aivan hyvin, että Herran päivä tulee kuin varas yöllä.
Juuri kun ihmiset sanovat: ”Kaikki on hyvin ei mitään hätää”,
Tuho kohtaa heidät äkkiarvaamatta niinkuin synnytyspoltot
raskaana olevan naisen, eivätkä he pääse pakoon. Mutta te,
ystävät, ette elä pimeydessä, eikä tuo päivä pääse yllättämään
teitä kuin varas”. (1.Tes. 5:1-4)

Emme tiedä hetkeä

Vuosia sitten näin mainion näytelmän Tule takaisin Gabriel. Siinä lipevä mies liehitteli kahta samassa taloudessa elävää naista. Hän tarjoili heille todellisuutta, joka ei lainkaan pitänyt paikkaansa. Puheellaan ja olemuksellaan hän hurmasi heidät ja he uskoivat valhetodellisuuden. Yhtäkkiä hurmuri katosi naisten elämästä ja vei rahat mukanaan. Sen sijaan, että naiset olisivat ilmaisseet pettymyksensä raivona he toivoivat, että Gabriel pian palaisi, ehkä jo huomenna. Valhe oli tarjonnut harmaaseen arkeen toivoa ja he tahtoivat uskoa siihen. Katsojaa naisten sinisilmäisyys nauratti ja hirvitti, ihminen voidaan johtaa harhaan.

Tarjoaako Jeesus valhetodellisuutta, kun Hän puhuu paluustaan ja Isänsä kodista, jonne Hän valmistaa omilleen sijaa. Jeesukseen uskoville Hänen sanansa ovat totta. Tuskinpa mikään Raamatussa on aiheuttanut päänvaivaa ja jakanut mielipiteitä enemmän kuin puhe maailmanlopusta ja Jeesuksen paluusta. Siitä lähtien, kun hauta oli tyhjä ja Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen luvaten palata, keskustelu on jatkunut, ajoittain kiivaana. Vääriä ennustuksia maailmanlopusta tunnetaan paljon. Niillä on ollut hyvin tuhoisat seuraukset. Jotkut ovat keskittyneet siinä määrin omaan pelastukseensa, että ovat lopettaneet työnteon tai rakennushankkeensa ja lopulta menettäneet uskonsa. Nuoruudestani muistan julisteet teidenvarsilta, joissa luki ”Jeesus tulee pian oletko valmis”. Tukka nousi pystyyn tekstiä lukiessa. Oli mahdoton käsittää, mitä kaikkea se tarkoittaa. Tuleeko silloin maailmanloppu, tuhoudummeko me, pääsenkö taivaaseen vai joudunko helvettiin?

Ei ihme, että haluamme ottaa haltuun todellisuuden, joka liittyy tulevaisuuteen. Rakennamme maailmankuvan, joka poistaa turvattomuuttamme. Avoimet kysymykset tuovat epävarmuutta, tahdomme rakentaa aukottoman systeemin. Lääkäri Simo Somerman mielestä voisi puhua todellisuuden haltuunottohimosta. ”Esimerkiksi monet kristityt luulevat, että he voivat Raamatun pohjalta antaa kattavan ja aukottoman maailmankuvauksen. Ateistit taas kuvittelevat, että tieteen avulla todellisuus on otettavissa haltuun”. Somerma jatkaa, että haltuunottohimosta voidaan vapautua, kun perusturvattomuus väistyy. Turvattomassa maailmassa perusturvattomuus tuskin koskaan täysin hellittää. Armahdettuina Jumalan lapsina voimme kuitenkin käsittää, ettemme ole oman onnemme nojassa. Jeesus on luvannut olla kanssamme joka päivä aina maailman loppuun asti ja tulevassakin elämässä.

Sen sijaan että jatkuvasti pähkäilisimme milloin maailmanloppu ja Jeesus tulee, pitäisi kiinnittää huomio siihen, että olemme valveilla. Valveilla oleminen on Jeesuksen seuraamista ja Jumalan lähellä elämistä. Kun Jeesus sanoo ettemme tiedä hetkeä, meidän pitäisi uskoa Häntä. Jostakin syystä haluaisimme kuitenkin tietää enemmän. Toki merkkejä voimme arvioida, mutta silloinkin on tärkeää säilyttää rohkeus. Uskovan sydän katsoo rohkeasti tulevaisuuteen ja sanoo tule, Herra tule. Ehkä huomenna Hän tulee.

 

Parantavat Elvis-illat

Elvistä ja rukousta tapahtumia on ollut ilo järjestää. Kerran olimme vapaiden suuntien tilaisuudessa, jonne seurakuntaan kuuluvat eivät vaivautuneet tulemaan. Onneksi muita tuli. Saarnajan veljen jäykistynyt nilkka alkoi toimia rukouksen kautta hetkessä ja kaiken lisäksi hän tuli uskoon. Kun seurakuntalaiset kuulivat asiasta, he harmittelivat sitä, että heille ei tarpeeksi hyvin selvitetty, että kyseessä oli parantava Elvis-tilaisuus. He pohtivat voisiko tilaisuuden järjestää uudestaan. Kuulen monista parantumisista tilaisuuksissamme.

Eräs ystäväni, laulajaevankelista, sanoi ettei hän oikein ehdi miettiä lopunaikoja ja suurta herätystä, koska niitä odottaessa on voitettava sieluja Herralle. Elvis on ollut hyvä evankelioimisen väline. Kerran joku sanoi
asuneensa kirkon vieressä 16 vuotta, mutta ei löytänyt tietään kirkkoon. Nyt hän tuli Elviksen vetämänä ja poistui kiitollisena kotiinsa. Elvis-illat tulevat pian. Tilaisuudet näkyvät netissä, ne eivät ole suuri salaisuus.
Tulemme paikalle ja rukoilemme, että Herrakin tulee.

Kiitos tuestasi

Olemme saaneet uuden rahankeräysluvan. Sen käsittely vei siinä määrin aikaa, että se on rasittanut talouttamme. Toimimme vapaan kannatuksen turvin. Ilman tukea toiminta lakkaa. Olemme kiitollisia siitä, että olet auttanut meitä selviämään taloudellisesti. Jumala siunatkoon vaivannäkösi.

Siunattua kesän alkua!

Seppo Juntunen